Vrei sa cumperi scaunul auto pentru copil? Iata ce sa urmaresti

Achizitionarea unui scaun auto copii reprezinta o necesitate si fiecare parinte trebuie sa o aiba in vedere. Ce e drept presupune un efort financiar din partea lor, insa reprezinta si o masura de siguranta pentru cel mic, in timpul deplasarii. De altfel, legea obliga ca bebelusii sa fie transportati in conditii de siguranta, in scaun special adaptat. In caz contrar exista nenumarate riscuri la care parintii isi supun copiii; de preferat a le elimina din start.

Motivele pentru care se recomanda un astfel de scaun sunt numeroase, insa se adauga la cele comune si cunoscute si faptul ca infrastructura drumurilor din tara noastra este una deficitara, ca ceilalati participanti la trafic pot conduce haotic si alte cauze „surpriza”.

Revenind la subiectul nostru, ne intereseaza deci cum putem face selectia unui scaun auto copii potrivit din toate punctele de vedere. Si exista o serie de criterii la care trebuie sa se raporteze toti cei care vizeaza o astfel de achizitie.

Cum alegi scaunul auto potrivit pentru copilul tau?

Inainte de toate, sa stii ca scaunul ideal auto este cel ce se pliaza pe normele de siguranta impuse la nivel european, respectiv cele care au inscrisa litera E pe eticheta lor. De asemenea, modelul potrivit se va potrivi atat inaltimii copilului, cat si greutatii sale. Nu in ultimul rand, va asigura montarea sa corecta, dupa instructiuni.

Cei care se ocupa de productia de scaune auto pentru copii au in vedere o serie de categorii pe care le vizeaza. Conteaza in acest proces greutatea copiilor, grupa de varsta, precum si inaltimea. In principal insa, scaunul va fi ales prin raportare la greutate.

Mai departe, exista scaune auto fixe, dar si modele care prezinta posiblitatea de a fi transformate odata cu cresterea copilului, respectiv scaune care se asimileaza mai multor grupe.

Este foarte important sa nu grabesti trecerea de la o grupa de scaun la alta. Un model indreptat in sensul contrar al celui de mers este de preferat. Specialistii o considera pozitia cea mai sigura pentru bebelusi.

Se va alege un alt scaun atunci cand copilul are o greutate peste cea admisa de modelul din dotare, dar si cand a crescut in inaltime si a depasit lungimea scaunului.

Dupa ce fiecare a stabilit grupa de scaun potrivita, urmeaza identificarea modelului potrivit in functie de o serie de factori.

Scaunul potrivit va fi cel care se va monta pe bancheta din spate a masinii, mai bine decat pe scaunul din partea dreapta a soferului. Niciun compromis nu poate fi facut vizavi de normele de siguranta care sunt in vigoare, acestea trebuind a fi respectate pana in cel mai mic detaliu. Pentru cei care doresc sa cumpere un model cu ISOFIX, trebuie sa se intrebe daca are si masina acest tip de prindere.

In functie de posibilitatile financiare, fiecare se poate orienta dupa scaune auto calitative, la preturi variate, din lista variata de optiuni pe care o ofera magazinul online www.alinut.ro. Intra si tu pe site daca vrei sa asiguri deplinul confort si siguranta copilului tau cand circuli cu masina.

CategoriesUncategorized