Totul despre pariurile sportive

A trecut deja ceva vreme de când pariurile sportive au pătruns pe piața românească, însă în perioada recentă parcă au cunoscut o explozie. Peste tot întâlnim agenții de pariuri cu sedii deschise în locații dintre cele mai diverse, iar în multe dintre acestea pot fi văzuți împătimiții de pariuri sportive care vin să verifice biletele și să plaseze altele noi, în speranța de a câștiga o sumă mult mai mare decât cea investită. În egală măsură a început să se dezvolte și nișa pariurilor sportive în mediul online.

Și aici piața a explodat efectiv, numărul caselor de pariuri online ajungând efectiv să zăpăcească pariorii, care nici nu mai știu ce să aleagă. Dacă tot vorbim de sfera online-ului, treptat s-a mai dezvoltat un fenomen, cunoscut sub denumirea de „tipsteri”.

Cei care vor să împărtășească din experiența dobândită în sfera pariurilor sportive aleg să recomande și altora diverse pronosticuri în urma cărora se pot obține câștiguri. Pe scurt, acestea reprezintă ceea ce este denumit generic pont pariuri azi, în mediul online. Raportat la agențiile de pariuri cu sedii fizice, se poate spune că tipsterii sunt prezenți și acolo. Tot timpul vor exista jucători care pot fi auziți discutând despre posibilele rezultate ale evenimentelor ce urmează, care cântăresc valoarea echipelor ce urmează să dispute o competiție, etc.

Rămânem însă la mediul online, pentru că aici fenomenul a căpătat o cu totul altă valență. Accesibilitatea și ușurința cu care își pot face cunoscute tips-urile în mediul online a făcut ca numărul tipsterilor să crească exponențial. În special în social media există nenumărate postări și anunțuri care se referă la biletul zilei, provenite de la diverse persoane care își oferă ponturile și altor jucători. Se pune însă o întrebare: cum se pot filtra acele ponturi oferite de oameni cu experiență în pariurile sportive, eliminând tips-urile oferite de simpli oportuniști?

Soluția potrivită – un sistem centralizat?

Cum inventivitatea românului nu are limite, există persoane care și-au ridicat de asemenea această problemă și care au găsit și o rezolvare. Privind prin prisma unui parior, sistemul chiar pare să ofere un plus de încredere față de tipsterii găsiți întâmplător pe rețelele de socializare, spre exemplu. Conceptul ce stă la baza platformei cota2.ro este exact acest sistem menționat anterior. Este vorba despre o comunitate bine organizată care poate să ofere ponturi pentru pariuri. De ce ar prezenta însă un plus de încredere? Ideea pornește de la următoarea premisă: utilizatorii înregistrați, fie că sunt pariori înveterați sau începători, pot deveni la rândul lor tipsteri. Este o abilitate care se dezvoltă în timp, într-adevăr, însă plusul de încredere este oferit de sistemul de ierarhizare a tipsterilor în cadrul acestei platforme. Atât echipa de redacție – cei din spatele platformei cota2.ro, cât și utilizatorii înscriși sunt prezentați într-un clasament atent stabilit după o serie de criterii specifice.

După preferințe, cei care vor să urmărească ponturile unui anume tipster se abonează la acesta; dacă numărul mare de abonați nu prezintă interes pentru unii, atunci numărul de pariuri câștigate poate fi un indicator relevant. Ideea de bază este că în urma analizei tuturor criteriilor se realizează acea ierarhie. După cum menționam și anterior, un asemenea sistem are mult mai multe șanse să câștige încrederea comunității pariorilor. Unii ar putea spune chiar că șansele de câștig devin mai ridicate atunci când se urmează ponturile oferite de un parior cu experiență. Adevărul este probabil undeva pe la mijloc, însă cu siguranță o asemenea platformă pare a fi o modalitate foarte bună de a pune ordine în haosul creat de febra pariurilor sportive în România.

Indiferent de varianta de pariere aleasă – la case de pariuri online sau la agenții fizice – site-ul menționat merită o șansă din partea împătimiților jocului la pariuri sportive.

CategoriesUncategorized