Majoritatea femeilor deţin un adevărat arsenal de produse cosmetice, de care nu se despart niciodată. Dacă şi tu te numeri printre ele, cu siguranţă ştii despre ce vorbim. Cu toate acestea, te-ai întrebat vreodată cum ar fi să prepari singură cosmeticele, fără a le mai lua de pe raftul unui magazin?
La prima vedere pare complicat, însă cu ajutorul ingredientelor potrivite, poţi obţine cosmetice naturale, mai ieftine şi mai sănătoase decât produsele comercializate în magazine. Află care sunt reţetele de cosmetice pe care le poţi pregăti acasă, fără conservanţi, coloranţi sau aditivi, din articolul de mai jos!
7 produse cosmetice pe care le poţi face foarte uşor acasă
Dacă ideea de a-ţi pregăti singură cosmeticele te încântă, eşti cu un pas mai aproape de a obţine produsele bio preferate. Daca totusi nu vrei sa obtii rezultate perfecte, poti oricand alege produse cosmetice Pandera, direct din magazinul lor online. Pandera.ro este un magazin online de produse si aparatura cosmetica. Reţetele sunt simplu de pus în practică, iar ingredientele se găsesc în magazinele naturiste. Iată care sunt acestea:
Gelul de duş
Îţi doreşti o piele curată, hidratată şi catifelată? Îţi poţi pregăti gelul de duş acasă, cu ajutorul unor ingrediente simple. Nu vei avea nevoie decât de 1-2 linguri de iaurt, 1 lingură de aloe vera, puţină sare şi 2-3 picături de ulei esenţial, la alegere.
În funcţie de preferinţele tale, poţi opta pentru ulei de lavandă, ulei de mentă sau ulei de portocale. Nu sări peste acest pas, întrucât uleiul este ingredientul minune, care îi va oferi preparatului tău mirosul îmbietor pe care ţi-l doreşti.
Dacă vrei ca gelul tău de duş să fie exfoliant, poţi adăuga şi puţină cafea şi o linguriţă de zahăr brun. Pune toată ingredientele într-un bol şi amestecă bine. Nu uita să ţii gelul de dus obţinut la frigider şi să îl foloseşti într-un timp scurt. Din cauza că acesta nu conţine conservanţi sau aditivi, nu va rezista foarte mult.
Şamponul
Dacă te-ai săturat de produsele din comerţ sau pur şi simplu nu mai ştii ce să alegi, pregăteşte-ţi propriul şampon acasă, cu ajutorul ingredientelor naturale. Sunt o mulţime de reţete pe care le poţi pune în practică, în funcţie de tipul părului tău.
De pildă, pentru părul gras, vei avea nevoie de puţin bicarbonat (2-3 linguriţe), 3 linguriţe de ulei de cocos, puţină miere, ulei de mentă sau grepfruit şi câteva picături de vitamina A.
În această compoziţie, vei avea nevoie şi de acid stearic, pe care îl găseşti în magazinele naturiste sau în farmacii. Cu ajutorul acidului stearic, şamponul va deveni mai vâscos şi stabil, motiv pentru care este indicat ca acest ingredient să se regasească în șamponul tău în proporție de 5-30%.
Amestecă toate ingredientele bine şi toarnă lichidul obţinut într-o sticlă goală de şampon. Cu ajutorul bicarbonatului şi al uleiurilor esenţiale, părul tău va fi curăţat în profunzime, îndepărtând sebumul.
Crema de corp
Un alt produs cosmetic natural, pe care îl poţi obţine simplu şi rapid acasă este crema de corp. Fiindcă trebuie să te hidratezi, îndeosebi în sezonul rece, vei avea nevoie de două ingrediente esenţiale: uleiul de cocos şi untul de cacao, ideal pentru menţinerea elasticităţii pielii.
În funcţie de cantitatea pe care doreşti să o obţii, adaugă 2-3 linguri de ulei de cocos, 2-3 linguri de unt de cacao, câteva picături de ulei de avocado sau ulei de migdale, plus 100-150 ml de aloe vera. Amestecă ingredientele cu grijă, fără să le pui pe foc, până se topesc.
Pune produsul obţinut într-un borcan şi foloseşte crema ori de câte ori simţi nevoia, în special dimineaţa şi seara, după duş.
Crema de noapte pentru ten
Ai tenul obosit şi nu scapi de cearcăne? Încearcă să îţi prepari singură crema de noapte, care va avea rezultate excelente. Ai nevoie de 1 linguriţă de suc de lămâie, o linguriţă de ulei de migdale şi o jumătate de lingură de smântâna.
Amestecă bine şi aplică un strat generos pe faţă şi pe decolteu, lăsând să acţioneze până dimineaţa. Vei vedea cum tenul devine mult mai luminos şi mai curat, cu ajutorul acestei creme de noapte homemade.
Balsamul de buze
Cu ajutorul ingredientelor naturale, poţi pregăti singură şi un balsam de buze bio, ideal pentru prevenirea şi tratarea buzelor uscate, cu efect hidratant. Vei avea nevoie de 1 linguriţă de ulei de cocos sau ulei de migdale, 1 linguriţă de unt de shea, câteva grame de ceară de albine, 2-3 g de miere şi 5 picături de vitamina E.
Topeşte la abur untul de shea şi ceara de albine şi adaugă treptat mierea şi vitamina E. Amestecă foarte bine şi pune lichidul în frigider, unde va sta până se întăreşte. Foloseşte-l îndeosebi după demachiare, atunci când buzele tale sunt uscate.
Deodorantul
Specialiştii recomandă ca deodorantul să nu conţină parabeni, conservanţi sau aluminiu, substanţe care sporesc riscul apariţiei cancerului la sân. Tocmai din acest motiv, ai şansa de a-ţi prepara deodorantul acasă, cu ingrediente naturale.
Îţi trebuie ulei de cocos, amidon alimentar, cu rolul de a absorbi umezeala şi câteva picături din uleiul esenţial preferat, cu rol antibacterian. Amestecă bine aceste ingrediente şi lasă produsul cosmetic la frigider, până obţii un deodorant stick.
Masca de faţă
Există numeroase măşti pe care le poţi pregăti acasă, fără efort şi cu investiţii minime. Pentru o mască de curăţare, vei avea nevoie de un plic de argilă şi de 3 linguri de muşeţel sau tei.
Diluează argila în infuzia de plante obţinută, până obţii o pastă omogenă, uşor de întins. Foloseşte produsul obţinut o dată pe săptămâna, pe pielea curată, lăsând să acţioneze aproximativ 15-20 de minute. După folosire, clateşte cu apă din abundenţă.
Cosmeticele naturale pe care le poţi pregăti acasă sunt o alternativă sănătoasă şi fără riscuri pentru produsele găsite în magazin. Fie că alegi să prepari un şampon sau un deodorant, acum poți folosi aceste reţete uşoare şi rapide ca inspirație. Tu ce cosmetice naturale homemade foloseşti?