Nu reusesti sa te dezvolti pe plan personal? Piedici si obstacole posibile

Daca simti ca, desi incerci tot felul de strategii de dezvoltare personala, stagnezi la acelasi nivel, inseamna ca inca nu ai reusit sa rezolvi cateva probleme ce tin de tine. Este vorba despre acele schimbari pe care esti dispus sa le realizezi, dar mai intai de toate sa accepti ca sunt necesare, sa ti le recunosti. Nu ai de unde sa stii ca acestea sunt motivele pentru care nu reusesti sa cresti decat atunci cand faci un efort cu adevarat in a te dezvolta.

Iata care sunt cateva posibile motive pentru care nu reusesti in planul tau de dezvoltare personala, respectiv obstacole ce stau in calea acestuia.

Poate fi vorba de o importanta de sine peste limitele obisnuitului?

Inainte de a contracara aceasta sugestie de meditatie, tin sa clarific la ce ma refer, pentru a nu fi inteles gresit. Nu este vorba despre iubirea sau respectul fata de propria persoana. Este despre acel sentiment dominant de a te simti special, de a considera ca esti mereu superior celorlalti. Anumite privilegii trebuie castigate, nu le poti primi mereu de-a gata. Este un sentiment pe care toti cei care au cunoscut succesul au invatat sa il reprime. Este o problema pentru ca tinzi de a lua lucrurile personal, ceea ce te consuma energetic si emotional.

Acest sentiment propriu vizand importanta de sine este in mod definitoriu un obstacol in calea dezvoltarii personale. In acest sens, conteaza doarte mult si ce carti citesti si ce influente ai din exterior. Un specialist in dezvoltare personala iti va spune despre acelasi lucru, sfatuindu-te ce carti e mai potrivit a citi si care nu.

Tinzi sa tratezi totul mereu cu o seriozitate prea rigida?

Atunci cand ai hotarat sa pastrezi mereu o seriozitate rigida, de fapt alegi sa iti inhibi fluxul natural de emotii. Pe scurt, iti suprimi bucuria fata de viata, privandu-te astfel de nenumarate beneficii pentru minte si trup. Nu este niciodata bine sa fii sufocant de serios, sa fii o persoana foarte critica, intrucat astfel vei deveni peste masura de exigent, atat cu propria persoana, cat si cu cei din jur, ceea ce nu te avantajeaza nicicum.

In general, persoane din aceasta categoria devalorizeaza reveria, visatul si nu au nicio inclinatie spre meseriile artistice. Desigur, asta nu inseamna ca nu este o atitudine necesara, insa toate trebuie sa cunoasca o limita – si rigurozitatea si punctualitatea. Oricat ar minimaliza din riscuri, sunt valorizate cat sunt conform cu necesarul.

Te confrunti cu lipsa de imaginatie?

Poate ca o problema este faptul ca nu iti permiti sa lasi imaginatia sa lucreze. Prin aceasta, poti dezvolta, spre exemplu, o viziune. Ai posibilitatea astfel sa iti mobilizezi energia. Cand completezi acest gol, deja incepi sa construiesti un spatiu prielnic dezvoltarii. Limitele tale sunt de fapt limitele imaginatiei tale. Cum sa ajungi unde doresti daca nu crezi ca este realizabil?

Exersand ajungi acolo unde iti doresti, inclusiv la o dezvoltare personala ce iti va deschide oportunitati si pe plan profesional. Si altele pot fi obstacolele ce pot sta in calea dezvoltarii tale. Intra in contact cu un specialist in astfel de probleme, precum este Ilina Sirbu si da-ti o sansa spre viitorul la care acum doar visezi.

CategoriesUncategorized