Foraje puturi profesionale – ce trebuie sa stii despre acestea

 

Daca ai luat decizia de a opta pentru un foraj, atunci cel mai indicat este sa te informezi detaliat legat de acestea. Vorbim despre lucrari de proportii, ce implica investitii financiare majore, deci indicat este sa te asiguri ca ti se va oferi exact ceea ce ai nevoie.

Ai de ales intre cele doua mari optiuni – a puturilor de apa de adancime mica sau mare. Asta depinde si de nevoile tale. Primul tip de foraj, cel de adancime mica, este mai simplu de realizat intrucat apa se poate obtine cu usurinta. Cu toate acestea, indicat este sa te orientezi spre cele de mare adancime. In cazul acestora, riscul de contaminare este scazut, intrucat impuritatile organice nu vor ajunge atat de usor in lichid.

Te invit sa citesti mai departe pentru a te pune in tema legat de foraje puturi apa, avand ca reper echipa EcoDrill, recunoscuta pentru calitatea si profesionalismul cu care activeaza pe piata de profil.

Forajele profesionale executate de EcoDrill

Obtinerea apei prin foraj se poate realiza in maniere diverse, iar echipa mentionata s-a specializat pe doua dintre cele care prezinta un nivel de complexitate mai inalt. Nu fac niciun fel de compromis privind calitatea, vizand fiecare pas pe care il presupune o astfel de procedura, astfel ca rezultatele sunt dintre cele mai curajoase. In functie de doua mari aspecte – zona unde se realizeaza forarea si litologia solului – specialistii utilizeaza doua sisteme diferite.

In principiu reusita unui foraj depine de echipa executanta. Asadar, daca vrei sa te asiguri de rezultate excelente, alege responsabil. Nu doar experienta in domeniu, ci si maniera de lucru recomanda echipa EcoDrill.

Acestia s-au orientat in principal spre forajul hidraulic rotativ cu circulatie de fluid. Despre aceasta tehnica se stie inca prea putin la noi in tara, intrucat prezinta un grad inalt de complexitate. Este potrivit in cazul solurilor moi si a celor medii – intra aici nisipurile, argilele, pietrisul. Specialistii afirma despre acest sistem ca este cu adevarat util cand vine vorba despre lucrari de forare la nivel de tara. Asta se datoreaza litologiei solului specifice. Pentru ca trebuie stabilizata gaura forajului, acestia folosesc noroi bentonitic. In acest fel elimina si pietrisul din foraj.

De asemenea, o metoda pe care o aplica EcoDrill se refera la forajul uscat cu ciocan de fund. Aceasta este recomandata indeosebi in cazul solurilor de tip semi dur si dur – marmura, granitul, roca, respectiv diverse tipuri de roci.

Ce e drept, acest tip de sistem este mai nou la noi in tara, insa asigura lucrari complexe de forare. La nivel tehnologic, expertii au in vedere tubulatura de otel in cazul sistemului prin percutie. Cu ajutorul acesteia stabilesc si gaura acestuia. Exista posibilitatea de a pastra respectivul tub in pamant in mod definitiv, dar poate fi si inlocuit cu unul realizat din PVC. In principiu diametrul acestuia va fi mai mic.

Cert este ca decizia de a investi intr-un foraj este una inspirata, cu numeroase avantaje de partea ta. Intra in contact cu specialistii si afla ce tip de foraj ti se potriveste. Gasesti aici mai multe informatii.

 

CategoriesUncategorized