Netflix va lansa 3 filme în cinematografe înainte de premiera pe platforma de streaming

Trei dintre filmele mult așteptate pe Netflix, vor fi lansate mai întâi în cinematografe, mai târziu urmând să fie disponibile și pe platforma de streaming. Iată de ce Netflix a luat această decizie.   
Într-un mesaj publciat ieri pe Twitter, Netflix a anunțat că trei filme mult așteptate vor avea premiera în cinematografe, mai târziu urmând să fie disponibile abonaților pe platforma de streaming.
Filmele Roma, regizat de Alfonso Cuarón, The Ballad of Buster Scruggs, al fraților Coen și Bird Box, de Susanne Bier vor putea fi văzute în câteva cinematografe din New York, Los Angeles și alte orașe mari, înainte de a fi disponibile pe Netflix.

And for those who aren’t yet ready to wear pajamas as outerwear, you’ll be able to catch these beauties on Netflix too: ROMA (December 14), The Ballad of Buster Scruggs (November 16), and Bird Box (December 21).
— Netflix Film (@NetflixFilm) 31 octombrie 2018

Filmul Roma va avea premiera în cinematografe cu trei săptămâni înainte de a fi disponibil pe Netflix, iar The Ballad of Buster Scruggs și Bird Box, vor putea fi văzute pe marele ecran cu o săptămână înainte de a fi disponibile pe Netflix. Lungmetrajele vor continua să fie proiectate în cinematografe și după ce vor fi pe Netflix.
Toate cele trei filme sunt considerate a avea mare potențial la premiile Oscar.
În trecut, Netflix a anunțat că dacă filmele sale vor fi difuzate în cinematografe, acestea vor fi lansate pe platforma de streaming în aceeași zi cu premiera de pe marele ecrcan. Decizia a înfuriat multe lanțuri mari de cinematografe, care cer o exclusivitate de 90 de zile. În schimb, multe cinematografe independente au sprijinit gigantul de streaming și au difuzat filmele originale Netflix. Între timp, Netflix a schimbat această regulă de distribuție, pentru ca filmele sale să poată fi văzute și în marile lanțuri de cinematografe.
De ce filmele Netflix lipsesc din competițiile festivalurilor de film?
Netflix și-a retras filmele din competiția de anul acesta din cadrul Festivalului de Film de la Cannes. Festivalul de film a anunțat că producţiile platformelor de streaming nu vor fi incluse în competiţia oficială, nefiind distribuite în cinematografele franceze. După ce anul trecut Netflix a participat în competiția oficială cu două filme, „Okja” și „The Meyerowitz Stories”, sindicate și proprietari de cinematografe din Franța au protestat față de includerea lor în competiție. Deși compania de streaming era dispusă să facă distribuția necesară, o lege din Franța interzice ca filmele lansate în cinematografe să poată fi vizionate în streaming mai devreme de 36 de luni de la difuzare.
Ted Sarandos, directorul de conținut Netflix a declarat că în urma schimbării regulamentului din cadrul festivalului francez, mesajul este unul destul de clar și că Netflix nu va participa în acest an.
Steven Spielberg este de părere că filmele Netflix nu au ce căuta în competiția pentru premiile Oscar. Într-un ineterviu acordat anul acesta pentru ITV News, regizorul a spus: „odată ce te angajezi la formatul pentru televiziune înseamnă că ești un film pentru TV. Sigur, dacă ai un show bun meriți un Emmy, dar nu un Oscar. Nu cred că filmele care sunt distribuite în câteva cinematografe pentru mai puțin de o săptămână ar trebui să se califice pentru o nominalizare la premiile Academiei Americane de Film.“
 
Foto: Netflix
 

CategoriesUncategorized