Cum alegi corect invitatiile de nunta?

Esti pe cale sa incepi cu invitatiile de nunta? Afla tot ce trebuie sa stii pentru a le comanda, sigila si livra.

Invitatia ta de nunta este prima impresia a oaspetilor despre ziua nuntii tale, asa ca vrei sa o faci sa straluceasca. Nu esti sigur de unde sa incepi? Avem tot ce trebuie sa stii despre acest element important al nuntii tale.

Defineste un stil pentru nunta ta

Împreuna cu enumerarea locatiei si a orei zilei, invitatia – si, mai precis, stilul acesteia – indica formalitatea nuntii tale. Ar trebui sa iti faci idee despre tipul de eveniment pe care il organizezi – clasic si elegant, casual si relaxat sau glam si modern – inainte de a incepe sa achizitionezi invitatiile, astfel incat sa puteti alege un stil de care sa atarne aceeasi nota. Apoi intra pe cevamaialtceva.ro pentru a aduna inspiratie, si sa creezi o invitatie personalizata.

Cunoaste-ti culorile

Gandeste-te la culorile nuntii tale. Poate vrei sa incorporezi nuantele si un motiv (daca ai unul) in invitatiile de nunta – apoi sa le transpui si pe restul accesoriilor de nunta (cum ar fi cartile de oaspeti, meniurile si programele de ceremonii) pentru un aspect coerent. În timp ce materiale precum cartonul ivory texturat sau cartonul alb simplu imperecheate cu un font negru sau auriu este alegerea clasica pentru invitatiile formale de nunta, poti, de asemenea, sa va iti imbogatesti invitatiile cu fonturi colorate sau metalice, hartie, plicuri, fundite si sigilii.

Joaca-te cu forma si dimensiunea

O invitatie i8 de 13 pe 18 centimetri este dimensiunea si forma traditionala pentru invitatiile de nunta. Însa cuplurile canalizeaza vibratii mai jucause sau moderne, cu invitatii circulare, scalpate si patrate. Nu uita sa iei in considerare faptul ca indepartarea de dimensiunea standard a plicului poate duce la cresterea costurilor.

Asigura-te ca sunt lizibile

Pe masura ce alegi culorile si tiparele, nu uita de text – informatiile pe care le pui pe invitatie, care este si scopul invitatiei de nunta pana la urma. In general, evita cerneala de culoare deschisa pe fundalurile deschise si cerneala intunecata pe fundalurile intunecate. Galbenul si pastelurile sunt culori dure de citit, asa ca, daca mergi cu acestea, asigura-te ca fundalul este in contrast suficient pentru lizibilitatea cuvintelor, sau sa modifici acele culori in design mai degraba decat in ​​text. De asemenea, fereste-te de fonturile greu de citit- nu vrei sa sacrifici lizibilitatea pentru litere frumoase.

Nu inghesui designul invitatiei

Enumerati doar punctele cheie ale invitatiei: ora si locatia ceremoniei/petrecerii, numele mirilor, numele nasilor si parintiloe. Incercarea de a stoarce prea mult de la invitatia de nunta poate ingreuna citirea si nu va parea la fel de eleganta.

Incepe din timp

Ar trebui sa te gandesti la invitatiile de nunta cu 8 sau chiar 10 luni inainte. Poate dura de la cateba zile la cateva saptamani pentru la le imprima, daca esti fantezist in alegerile tale. Daca vrei ca totul sa se miste rapid si intr-un mod profesionist, ar trebui sa apelezi la un website profesionist de invitatii de nunta, precum cevamaialtceva.ro, unde imprimarea invitatiilor se face in decurs de 14 zile lucratoare. Astfel vei sti exact cand le vei primi si nu te vei astepta la intarzieri nedorite.

Comanda invitatii extra

Nu este rentabil sa soliciti imprimarea a inca unui set de invitatii, doar pentru ca ai uitat sa treci cativa invitati pe lista. Asigura-te ca adaugi minim 25 de invitatii in plus, in functie de numarul lor total.

Pune-i un sigiliu si o fundita

Detaliile cele mai mici conteaza, de aceea ar trebui sa accesorizezi plicul invitatiei de nunta cu un sigiliu de ceara, care ofera o nota vintage dar eleganta invitatiei. Sau poti sa alegi o fundita, daca tematica nuntii este una florala cu multe culori.