10 sfaturi pentru constructia casei dumneavoastra

Planificarea necorespunzătoare și bugetele prea mici pot duce la unele greșeli neplăcute, incomode și dezastruoase. Când intenționați să construiți o casă nouă, trebuie să priviți casa din mai multe unghiuri. Trebuie să luați în considerare stilurile de viață actuale și viitoare. Trebuie să luați în considerare planificarea familiei – Familia dvs. se va extinde? Sau copiii tăi vor părăsi cuibul? Vă distrați des și găzduiți oaspeții peste noapte în mod regulat? Faceți-vă timp și faceți-vă cercetările atât online, cât și personal. Asigurați-vă că vă luați timp pentru a vă întâlni cu profesioniști din industrie. Opțiunile proaste de design vă pot face casa nu numai inconfortabilă, ci și pur și simplu nesănătoasă. Arhitecții, inginerii și constructorii sunt pregătiți să vă ajute să luați decizii eficiente. Acestea vă vor ajuta să vă ghidați spre unde puteți economisi câțiva bani și unde nu ar trebui să tăiați din buget. 

1. Atenție la sistemul dumneavoastră de climatizare.

Planificarea precară aici poate duce la probleme cu umiditatea și creșterea teribilă a mucegaiului. Acest lucru duce la probleme mari de sănătate. În plus, trebuie acordată o atenție in plus sistemului de climatizare. Modelele care sunt prea mici vor avea performanțe reduse și nu vă vor răcori și vor încălzi eficient casa. Veți regreta acest lucru atunci când casa dvs. este prea rece în timpul iernii și nu este suficient de rece în lunile călduroase de vară. În schimb, cele care sunt prea mari vor folosi prea multă energie.

2. Planificarea spațială precară

Cu excepția cazului în care intenționați să vă construiți o casă foarte mare, planificarea și proiectarea spațiului sunt cruciale. Este necesară o stocare amplă, dar acordați atenție locului unde vă amplasați spațiul. Dormitorul principal are într-adevăr nevoie de un dulap de dimensiuni mari, când spațiul ar putea fi adăugat în dormitorul sau baia principală? Acordați atenție locului în care vă așezați dulapurile. Ar trebui să existe câte unul în fiecare dormitor și într-un hol principal. Dar daca aveti prea multe, spațiul de depozitare se îndepărtează de spațiul de locuit. Dacă nu aveți niciun folos pentru un dulap de haine, nu construiți unul. Dacă în mod clar aveți nevoie de mai mult spațiu, luați în considerare construirea unei case mai mari.

3. Planificare generală slabă

Când proiectați propria casă, trebuie să luați în considerare stilul dvs. de viață și obiceiurile. Cât de mult plănuiești să stai în această casă? Va trebui să acomodați caracteristici de siguranță pentru copii mici? Sau ar trebui să vă gândiți la nevoile dvs. mai târziu în viață, pe măsură ce atingeți vârsta de pensionare și nu numai? Gândiți-vă înainte, pe termen lung, pentru a vedea unde veți fi și ce veți avea nevoie de acasă.

4. Case slab iluminate

Corpurile de iluminat și prizele trebuie să fie abundente. La fel și ferestrele. Ferestrele ar trebui să fie prezente în fiecare cameră și cât mai mari posibil. Lumina naturală, atunci când este posibil, ar trebui să fie principala sursă de lumină. Gândiți-vă și la adăugarea luminatoarelor.

5. Camere subutilizate

Adăugarea unei săli de joacă, a unei camere de joc sau a unei încăperi polivalente sună încântătoare, dar intenționează doar să construiți o cameră care să se obișnuiască efectiv. La ce bun este o sală de gimnastică irosită, unde banda de alergare este folosită pentru a ține haine din sezonul trecut? Adesea, o cameră neutilizată devine un teren de depozitare pentru a plasa acele lucruri care nu se folosesc niciodată. Dacă intenționați să adăugați o cameră de rezervă, asigurați-vă că este o cameră care poate trece bine de la un tip la altul.

6. Amplasarea dormitorului

Dormitorul trebuie să fie cât mai departe de zgomot și de trafic. Dormitorul principal nu trebuie să se afle în apropierea sau deasupra garajului, dacă membrii familiei voastre vor veni și pleca în timp ce dormiți sau vă odihniți. Ar fi indicat să ținem dormitorul principal și departe de zonele de locuit centrale. Dacă casa este doar pe un nivel, dormitorul principal ar trebui, în mod ideal, să se afle la capătul îndepărtat al casei, capătul fiind cel mai îndepărtat de garaj. În mod ideal, dormitorul principal nu ar trebui să împartă peretele cu zona centrală de locuit.

7. Amplasarea bucătăriei.

Bucătăria ar trebui să fie amplasată, de preferință, lângă un garaj sau intrare din spate, precum și în apropierea locurilor de luat masa și de locuit. Prin bucătărie tinde să treacă foarte mult trafic și, prin urmare, ar fi cel mai bine să evitati trecerea prin principalele zone de locuit. 

8. Amplasarea garajului

Pozitionarea garajului este de preferat sa fie la parter, lângă o debara și bucătărie. Garajul este o zona destul de aglomerata, cu oameni care vin și pleacă constant și intră în casă, cu ținute sport murdare, rucsacuri grele, pungi cu produse alimentare și alte obiecte mari. 

9. Nu lasati pe nimeni să vă spună ce aveți nevoie!

Cunoașteti cel mai bine stilul de viață și nevoile tale și ale familiei tale. Profesioniștii pot face sugestii, dar nu vă pot spune ce sa faceți și ce nu aveți nevoie. Tu și numai tu știi ce este mai bine pentru tine și familia ta.

10. Colaborati cu profesionisti

Daca vreti sa scapati de tot acest chin de proiectare si decizii importante, va putetii lasa pe mana unor profesionisti in domeniul constructiilor civile si industriale, precum este Filip Company Group. Filip Company Group va pune oricand la dispozitie servicii de proiectare arhitectura, rezistenta. Ofera servicii aferente instalatiilor si amenajarilor interioare-exterioare, proiectarii pentru constructii civile si industriale, avand o experienta indelungata si vasta de proiectare in constructii multietajate, case, vile, apartamente, hale din lemn sau metal.